Dell XPS 17 големиот екран се враќа во тенка стилска форма

Dell XPS 17 големиот екран се враќа во тенка стилска форма

Наменето за креативци лаптопот е од 17 инчи врвен кога големината е важна.

На новиот Dell XPS 17 прави голема првиот впечаток, и тоа не е само поради тоа што е првиот 17-инчен лаптоп XPS во речиси една деценија.Споредено со последниот XPS 17 што го разгледавме одамна или дури и најмодерните 17-инчни лаптопи тоа е (релативно) мал со тенок врвен дизајн и ситно-бранец 4K плус калибриран дисплеј.Тој е еден од најмалите 17-инчни лаптопи за креативна употреба.

Конфигурација на тестот „ Creator Edition “дава убав баланс на големината, моќта и цената за основните 3Д-работи, игри или видео уредување; RTX 2060 Max-Q го задржува назад во некои случаи особено за работа во 4K или во професионални графички апликации.

 Сепак,за уредување на фотографии  можете да заштедите неколку стотици долари со тоа што ќе слезете на GTX 1650 Ti.Екранот од 3,840х2,400 е точен како оној на XPS 15 9500 малку побезбеден и точен – но опфаќа 100% од Adobe RGB и 94% од P3  и е доволно точен за општа работа во боја.Батеријата траеше нешто повеќе од девет часа на нашите тестови. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *