Фејсбук тестира нов дизајн на страници со почист распоред

Фејсбук тестира нов дизајн на страници со почист распоред

Фејсбук тестира нов дизајн за страниците на Фејсбуктоа, меѓу другото, ќе ја отстрани броењето „Like“, ќе понуди почист и читлив распоред и ќе им го олесни на оние што работат страници да ги користат и управуваат со нив.

 Овие карактеристики и другите првично беа тестирани со мал процент на јавни личности на мобилната апликација.Ажурираниот дизајн и сет на карактеристики е со цел да ги користат страниците помалку комплексни, нешто што компанијата го разбира. Новиот распоред на страници има за цел да им олесни на посетителите на една страница да ги видат клучните информации, како био-страницата и натписите на страната,дизајнот се оддалечува со копчето Like.

Сопствениците на страници ќе можат подобро да се поврзат со следбениците со прелистување на нивните новости, а потоа брзо да се префрлат меѓу личниот профил на Фејсбук и страната со која се соочуваат јавноста. Ова ќе се справи со ажуриран екран „Уреди пристап“.Тестот се работат сега во мобилната апликација на Фејсбук, но не се ограничени само на оние кои се гледаат на поедноставен дизајн стан Фејсбук не споделува кога ажурирањето ќе излезе пошироко,бидејќи ова сè уште се смета за тест засега.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *