Google го претвора Nest Hubs во мали телевизори со поддршка на Netflix

Google го претвора Nest Hubs во мали телевизори со поддршка на Netflix 

 Гугл денес објави официјална поддршка за стриминг „Netflix “ за своите паметни домашни уреди „Nest Hub“ и „Nest Hub Max“.Имајќи ги предвид оние предмети со екраните Гугл сака да ги поставите во вашиот дом, сега може да функционираат како минијатурни паметни телевизори, а јас всушност би можел да бидам во искушение да купам еден.

Додека до сега можеше да го пренесувате Netflix во Nest Hub со помош на Google Cast, сега вашата сметка може да се поврзе директно на уредот. Ова го прави првиот паметен уред што ја искористи Netflix интеграцијата – иако веројатно ако тоа оди добро, Netflix може да ги земе предвид лајковите на Amazon Echo Show или Facebook Portal. Гугл исто така имплементираше гестови без раце да го контролира вашето шоу, или со користење на вашиот глас или со држење на рака за да паузирате и да продолжите. Исто така, можете да скролувате низ интерфејсот рачно ако сакате.

Значи, ако ви треба уште едно место за да го гледате Netflix, тогаш Google го имате. Се прашував колку луѓе сакаат да го гледаат  Tiger King на 7-инчен екран, но се чини дека правиме добро на помали телефони, па претпоставувам дека тоа нема да биде проблем за повеќето.Додека до сега можеше да го пренесувате Netflix во Nest Hub со помош на Google Cast, сега вашата сметка може да се поврзе директно на уредот.

 Ова го прави првиот паметен уред што ја искористи Netflix интеграцијата – иако веројатно ако тоа оди добро, Netflix може да ги земе предвид лајковите на Amazon Echo Show или Facebook Portal. Гугл исто така имплементираше гестови без раце да го контролира вашето шоу, или со користење на вашиот глас или со држење на рака за да паузирате и да продолжите.

 Исто така, можете да скролувате низ интерфејсот рачно ако сакате. Значи, ако ви треба уште едно место за да го гледате Netflix, тогаш Google го имате. Се прашував колку луѓе сакаат да го гледаат  Tiger King на 7-инчен екран, но се чини дека правиме добро на помали телефони, па претпоставувам дека тоа нема да биде проблем за повеќето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *