Твитер признава дека хакерите им пристапиле на десетици сметки

Твитер признава дека хакерите им пристапиле на десетици сметки

Минатонеделното пробивање на над 100 многу профили профили на Твитер , всушност ги изложи директните пораки на многу од тие сметки, призна компанијата денес. Нападот забележал бројни популарни сметки на познати личности и политичари преземени и твитувајќи ја многу очигледната измама за 36 од 130-те наменети сметки напаѓачите пристапувале до инбоксот.

Твитер претходно изјави дека нема „докази“ дека лозинките им биле пристапни од хакерите. Ова не е последно што ќе го чуеме од Твитер за ова вознемирувачко нарушување на безбедноста.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.