Face ID конечно доаѓа на Mac

После долго време Face ID пристигнува на Mac

Touch ID за прв пат беше воведен со iPhone 5S уште во 2013 година и три години подоцна, биометриската автентикација се снајде во MacBook во 2016 година.

Една година подоцна, Apple го претстави Face ID со iPhone X и се појавија гласини дека Apple може да ја спроведе технологијата за препознавање на лицето во Mac. Сега, се чини дека може да видиме Face ID на Mac во блиска иднина.

Face ID во моментов е достапна на моделите iPhone и iPad. MacBooks од друга страна се опремени со автентикација на Touch ID, вметната во тастатурите.

Macs, од друга страна, не содржат никаков систем за автентикација. Отсега натаму, би било совршена смисла ако Apple го премести Face ID од своите мобилни уреди на своите компјутери.

Face ID бара да работи неурал моторот на Apple и бидејќи Macs не го одликуваат заради чипови на Intel. Бидејќи Apple преминува од Intel во неговиот сопствен силикон, можеме да очекуваме компанијата да го интегрира неурал моторот во блиска иднина.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *