Кој е тој авион на небото? Откријте со Flightradar24

Кој е тој авион на небото? Откријте со Flightradar24

Мобилната апликација на популарната услуга за следење на летови се потпира на услугите за локација и жироскоп за мобилни телефони за да ви покаже дека ги живеете сите детали за авионите што летаат над вас

Во време кога нема воздушен сообраќај како што би имало во средината на летната сезона, трагата на авион на небото стана скоро реткост. Меѓутоа, ако го видите и сакате да откриете кој авион само лета над вас, од каде се симнал, од каде се упатил и многу други детали, мобилната апликација Flightradar24 е вашиот идеален придружник 

.Покрај бесплатната верзија, ќе ја добиете и најсеопфатната база на податоци за тековните летови, ажурирана во реално време со податоци од ADS-B транспондерите и радарите ширум светот, што е исто така достапно на Интернет . Она што ја прави користењето на апликацијата далеку поинтересно е тоа што ја користи локацијата на телефонот и податоците за нејзината ориентација, така што можете едноставно да ја свртите камерата на уредот кон авионите што ги гледате – и веднаш да ги добиете сите информации за тоа. Но заз абава во мрзливите летни денови и идентификувањето на авионот бесплатната апликација е сосема доволна – летавте некаде деновиве или, поверојатно, само копнеете погледнете кон небото.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.