Најбрзата графичка до сега Nvidia Ampere A100

Ampere A100 на NVIDIA станува најбрзиот графички процесор

Додека чекаме да започнат потрошувачки графички картички засновани врз архитектурата Ampere GPU, предводникот на NVIDIA чипот Ampere, A100, продолжува да ги руши светските рекорди.

Најголемиот графички чип во светот заснован на јазол на процеси од 7nm беше откриен уште во мај и има голем број што го поддржуваат кога станува збор за спецификациите и перформансите.

Новоста ја сподели извршниот директор на ОТОY, Jules Urbach. OTOY се развивачите зад Octa bench што е алатка за мерила која им овозможува на корисниците да ги оценат GPU перформансите со помош на Октан Рендер.

Според Jules, графичкиот процесор NVIDIA A100 Tensor Core објавил оценка од 446 во Octa bench. Тој исто така изјавува дека овој резултат е во просек 43% побрз од процесорот GPU во OctaneRender дури и со RTX Off.

Единствено може да се замисли какви се мерилата за перформанси кога би биле пуштени на пазарот картичките Ampere со овозможен RTX.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *