Самата паметна вежба ја мери длабочината и аголот на дупчење, растојанието помеѓу дупките и има мобилна апликација

Самата паметна вежба ја мери длабочината и аголот на дупчење, растојанието помеѓу дупките и има мобилна апликација

Канадската компанија Robbox Inc. има развиено xDrill, паметна вежба, која во голема мерка ја олеснува работата на помалку квалификувани занаетчии и помага при барањето дупчење, а во исто време отвора нови можности кои досега не беа остварливи за нас

xDrill вежба од канадската компанија Robbox Inc  според стандардните спецификациитој не се разликува на кој било начин од другите вежби на пазарот.Имено се ротира во насока на стрелките на часовникот и спротивно од стрелките на часовникот може да користи стандардни парчиња и шипките за вежбање со затегнување на главата и се напојува со батерија за полнење од 21 волти,што во пракса дозволува два до три часа дупки за дупчење.

Кружниот повеќенаменски екран на допир кој се наоѓа на задниот дел од вежбата кој служи за прикажување на бројни можности и како помошна алатка за разни задачи со помош на овој екран е можно да се дефинира посакуваниот агол на дупчење – ако целта е да се дупчи хоризонтална дупка,изразена во инчи или сантиметри може да се одреди преку екранот на допир при што xDrill по достигнувањето на дефинираната длабочина,автоматски престанува да дупчи.Оваа алатка може да се поврзе со апликација преку Bluetooth каде што поставките може да се специфицираат на малку поедноставен начин.XDrill во моментов е на платформата Kickstarter со испорака најавена само за февруари 2021 година

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *