Twitter со најава дека ќе се плаќа за секоја објава

Твитер најави дека ќе мора да платите за да објавите

Компанијата Твитер поради падот на вредноста на акциите размислува да воведе нов начин на заработка, а еден од нив може да биде опцијата преплата на некои делови од сервисот.

Твитер во вториот квартал на оваа година, приходите од огласите паднале за четвртина во однос на истиот период минатата година, односно на 562 милиони долари.

И покрај зголемување на бројката на корисници за време на пандемијата, оперативната загуба на компанијата изнесувал 142 милиони долари.

Извршниот директор на Твитер, Џек Дорси им соопштил на инвеститорите дека оваа година ќе побара „тестови за преплата“, меѓутоа напоменал дека стандардите за наплата на некои делови од сервисот ќе бидат доста високи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *