Две апликации во исто време на вашиот Android телефон тоа го може само Multitask

Две апликации во исто време на вашиот Android телефон тоа го може само Multitask

Екранот со Android но со користењето на истиот може да ве спречи непотребно да се префрлате помеѓу апликациите.

Брзо префрлање помеѓу текстуален разговор или додека работите како да нарачате за испорака,сепак здодевен е начинот за мултитаскинг особено на телефон со Android .Секако работи но има подобар начин.

Андроид има вградена функција што ви овозможува да користите две апликации на вашиот екран во исто време, дозволувајќи ви да ги искористите сите недвижнини на екранот што доаѓаат стандардни кај денешните  паметни телефони.

Значи, користејќи ги Yelp и Messages во режимот на Сплит-екран,каде што ќе можете да ги пребарувате менијата на горната половина од вашиот екран, додека споделувате врски за текст на долниот дел од вашиот екран.

Супер е практичен лесен за употреба и активирање на само неколку опции.Имајте на ум,режимот на Сплит-екран може да изгледа или работи различно,врз основа на кој телефон го користите. На пример, Samsung имаше своја имплементација долго пред Google официјално да го додаде на Android. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.