Телевизорите станаа полесни поголеми но и поприфатлива од кога било досега

 Телевизорите станаа полесни  поголеми но и поприфатлива од кога било досега

Телевизија е насекаде познат телекомуникациски медиум за испраќање  емитување и примање слики тие можат да бидат и монохроматски „црно бели“/еднобојни или во боја, обично овиее слики се придружени со звук.Телевизијата е направа која се користи за гледање.

Телевизијата игра важна улога во социјализацијата во 20-тиот и 21 век.Технолошки тренд во последните 25 години е дека гаџетите стануваат сè помали.Телефони компјутери , часовници  сè повеќе трошат повеќе напојување во покомпактни пакувања од кога било.

Часовникот беше приближно иста, но само кажано време: Не можеше да се замисли сите функции што ги гледаме во денешните паметни часовници.Телевизорите тргнаа поинаков пат. Исто така тие станаа попаметни  но со доаѓањето на  ЛЦД со рамен панел, плазма и OLED технологија,тие исто така пораснаа.Пред две децении, 32-инчен телевизор беше масивен и смешно тежок и доволно гломазен.

Денес истата големина на екранот се смета за премногу мала за многу спални соби и може да добиете незамисливо гигантски 75-инчен екран.Големините на екранот продолжуваат да се зголемуваат и тоа докажано предизвикува интерес и побарувачка.Причината што луѓето купуваат нов ТВ е за големината на екранот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *