ASUS го претстави ROG Swift PG329Q мониторот

32 инчен монитор со стапка на освежување од 175 Hz

ASUS го објави својот најнов монитор за игри наречен ROG Swift PG329Q на настанот во Азија ROG.

Овој монитор се стартува во рамките на маркетингот „Super Kill“ и има 31,5-инчен панел „Брз IPS“ со стапка на освежување до 175 Hz и резолуција до 2560 X 1440, или 2K.

Мониторот ROG Swift PG329Q е најновиот додаток на највисоката поставеност на ASUS, ROG Swift, и овој монитор има стапка на освежување од 175 Hz и резолуција од 2560 x 1440, комбинацијата на овие две фантастични спецификации го прави овој монитор идеален за гејмерите.

Резолуцијата 2560 x 1440 е идеална како примарен монитор во поставување игри со мулти-монитор. Овој монитор исто така се очекува да ги поддржува и променливите стапки на освежување на AMD и NVIDIA, што го елиминира кинењето на екранот и ја прави играта многу поподвижна.

Дизајнот на овој монитор е фантастичен, во кој има многу детали во задниот дел на мониторот. Деталите се движат од стандардното лого ROG во горниот лев агол, што може да се контролира и конфигурира со помош на софтвер за осветлување RGB на ASUS.

Не само логото, туку и задниот дел од екранот, исто така, располага со уникатен дизајн, во споредба со стандардната црна боја на другите монитори.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.