Fluffy and Spot на Boston Dynamics одат на Ford во Мичиген за да го истражат својот погон

Fluffy and Spot на Boston Dynamics одат на Ford во Мичиген  за да го истражат својот погон

Спот има нова фабрика за производство на скенирање на работни места во Форд.

Нешто неверојано ама вистинити и од голема помош.Бостон Динамикс започнува со работа во Форд во август.Моторната компанија изнајмува два од роботите со четири нозе со прекар Флефи и Спот за да го мапира своето производство на фабриката Ван Дајк во Мичиген.Скенирањето на една фабрика може да трае две недели а со помош на Флуфи, ние сме во состојба да го сториме тоа за половина време.Fluffy и Spot се опремени со пет камери и ласерско скенер.

Двата роботи како кучиња ќе ја шетаат фабриката на 3 км на час во исто време за да им помогнат на инженерите да соберат податоци за растението.Бостон Динамикс исто така им помогна на лекарите да ги проценат пациентите со коронавирус  да ги потсетат луѓето да одржуваат социјални протоколи за дистанцирање во јавните паркови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *