Intel ќе ја претстави новата генерација на графички

Intel следниот месец ќе ја претстави новата генерација на графички

Intel е подготвен да ја претстави својата следната генерација на графички архитектури, со кодно име Xe, со своите процесори на Tiger Lake.

Сепак, неодамнешниот твит од Интел би посочил дека компанијата планира да ги детализира своите графички за следната генерација следниот месец.

Графичката архитектура Intel Xe ќе биде најновата графичка архитектура од синиот тим што ќе се натпреварува директно против AMD и NVIDIA во сите сегменти.

Интел прво ги даде приоритетите на своите XP графички контроли кон платформата за мобилност и првите производи што ќе ги искористат ќе бидат процесорите на Tiger Lake (интегрирани Iris Xe Graphics) и DG1 дискретни чипови за мобилност.

Според твитот кој беше брзо зачуван од Видеокард, Интел планира да открие повеќе детали за својата графичка Xe следната генерација во наредниот месец.

Твитот беше објавен специјално од акаунтот на Intel Graphics, но тие може да бидат детали за Xe графиконите што се прикажани на процесорот Tiger Lake.Забележете дека Интел има настан планиран за 2 септември.

Интел можеби планира да ја открие својата Xe графичка најпрво проследено со лансирање на првите производи што ја користат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *