Маска за лице со вграден LED екран за дополнителен ефект

Маска за лице со вграден LED екран за дополнителен ефект

Комбинацијата на мода и технологија донесе нова форма на заштитна маска која покрај тоа што штити од инфекција може да биде и средство за пренесување пораки до оние околу вас.

Бидејќи модата технологијата и научната заедница беа погодени од пандемијата на коронавирус во последните неколку месеци се појавуваат нови трендови кога овие индустрии се спојуваат.Маските за лице стануваат секојдневна појава тие доаѓаат во различни форми па така модната куќа Лумен Кутју со модниот дизајнер Челси Клукас експериментира со мешавина на мода и технологија, што резултира со уникатни парчиња облека во кои се интегрирани ЛЕД-екраните.

Со нивна помош облеката може дополнително да се прилагоди на сопствените желби и потреби на одреден момент и може да испрати порака за многу јасна текстуална или илустрација.Именувана ЛЕР Матрикс маска за лице комбинира модерната технологија и потребата за заштита.Пораките можат да се отпечатат на неговиот екран преку мобилен телефон.Маската обично е изработена од двослоен памучен и мрежен материјал, а за потребите на миење и дезинфекција може да се отстранат истите електронски компоненти.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *