Плановите за веб-апликации на Google се исти со Apple iPhone

Плановите за веб-апликации на Google се исти со Apple iPhone

Борбата е за иднината на мрежата е голема.Гугл и Епл веќе се борат против мобилните оперативни системи.Гугл е роден на Интернет а неговиот бизнис го отсликува неговото потекло

.Компанијата зависи од мрежата за приходи од пребарување и рекламирање.Значи, не е изненадување што Google ја гледа мрежата како клучна за иднината на софтверот.Apple има различна визија за иднината компанијата направи револуција со својата iPhone линија.Неговиот профит зависи од оние производи и милиони апликации што работат на нив.

Гугл со својот прелистувач Chrome гледа мрежата како отворено место за споделени стандарди.Епл чиј прелистувач во Сафари нема некои од овие способности, верува дека неговото ограничување ќе ја одржат мрежата.Гугл вклучувајќи ги и „ Мајкрософт“ и „Интел“ се обидува да изработи нова технологија наречена прогресивни веб-апликации,кои изгледаат и се чувствуваат како домашни апликации, но се напојуваат од мрежата. PWA работат дури и кога немате мрежна врска. Љубителите на PWA ја вклучуваат и Uber..

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *