начинот на бизниз, на Google е проблемот вели David Cicilline

начинот на бизниз, на Google е проблемот вели David Cicilline

 За време на технолошкото монополско сослушување претставникот David Cicilline влезе во дикусија со извршниот директор на Google-Sundar Pichai,за употребата на податоци за да ги следи битни конкуренти а тоа е проблемот со деловниот модел на Гугл тврдејќи дека се однесува на моделот на анти-конкурентско однесување што му овозможи  да расте додека помалите бизниси беа уништени рече Цицилин.

Нашите документи покажуваат дека Гугл еволуирал со остатокот од мрежата што сè повеќе ги задржува корисниците на своите страници,Цицилин наведе маилови од пред повеќе од една деценија помеѓу вработените во Гугл.Според Цицилин истрагата на комитетот покажува кога ја покренале оваа загриженост со компанијата,Гугл се заканил дека ќе ја избрише веб-страницата освен ако не е дозволено да ја испита нејзината содржина па зарем тоа не е противконкурентно Цицилин го праша Пичаи.

И Министерството за правда и коалицијата на државни правобранители се ангажирани во истраги на технолошкиот гигант.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *