Instagram: “Не пристапуваме до вашите камери и не снимаме ништо”

Instagram: “Не пристапуваме до вашите камери и не снимаме ништо”

Корисниците забележале зелен знак дека камерата е постојано вклучена додека разгледувате на апликацијата на Instagram кај iOS 14.

Анонимен корисник на Instagram објави дека станува збор за грешка и ќе се потрудат што е можно поскоро да биде поправен. Во апликацијата има Create Mode, кој се активира преку камерата, па така сега на тој начин се активирал и индикаторот на камерата.

Ние пристапуваме до камерата само кога имаме дозвола  на пример, кога сте на почетната и притиснете за да ја вклучите камерата. Видовме дека станува збор за грешка кај оперативниот систем iOS 14,каде е препознаена активност на камерата, а таа е исклучена рекол анонимниот претставник на компанијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *