YouTube воведе нов систем на рекламирање

Google почнa да емитува повеќе реклами во видеата на YouTube

Google почнa да емитува повеќе реклами во видеата на YouTube. Промената стапи на сила на 27 јули.

Во повеќето видеа на YouTube, промотивните видеа се вметнуваа на самиот почеток, но рекламите можеа да бидат поставени и на средина на видеото.

Со новите промени, тимот на YouTube ги отстрани ограничувањата за пауза за реклама на средина на видеото.

Според досегашните правила, видеото мораше да биде долго најмалку 10 минути за да вметне пауза за реклами во него. Новите правила овозможуваат вметнување реклами во средината на 8-минутните видеа.

Паузите за реклами ќе бидат вклучени во новите и старите видеа. Покрај тоа, поставката ќе се активира дури и за оние видеа во кои авторите претходно одлучиле да не вклучуваат паузи за реклами.

Google стандардно ја активира паузата за реклама во средина на видеата за сите видеа што се во согласност со политиките за услуги за овој формат на реклами.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.