Apple Watch Series 6 со сензор за кислород во крвта

Новата карактеристика може да вклучува откривање на кислород во крвта

За прв пат досега, Apple може да воведе сензор за кислород во крвта со серијалот Apple Watch 6.

Технолошкиот гигант продолжува да додава нови функции со секој нов модел на Apple Watch и изгледа дека ќе го добиеме за кратко време, според новиот извештај.

Сосема нов извештај од DigiTimes зборува за ново партнерство што се случува меѓу Apple и ASE Technology.

Снабдувачот подготвува производни линии за серијата 6 на Apple Watch, но не е предвиден конкретен датум на објавување.

Сепак, се шпекулира дека Apple Watch Series 6 ќе биде лансиран подоцна оваа година, заедно со поставата на iPhone 12, па прстите преминаа кога тоа ќе се случи.

Што се однесува до сензорот за кислород во крвта, претходниот извештај зборуваше и за оваа карактеристика, во која се детализира дека нивото на кислород во крвта, меѓу 95 и 100 проценти, се смета за здраво, додека нешто под 80 проценти може да резултира во деградирана функционалност на срцето и мозокот.

Серијата 6 на Apple Watch може да го извести носителот кога метрика на кислород во крвта ќе достигнe опасно ниво.

За жал, настанот на Apple WWDC во 2020 година, немаше спомнување на одликата за мерење на кислородот во крвта, што значи дека дополнувањето се очекува да пристигне само со Apple Watch Series 6.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *