Супер широк монитор за гејминг на Lenovo

Супер широкиот гејмерски монитор од 144Hz на Lenovo се продава за 799 долари

Што е позабавно од ултра широк монитор?

Еден од гејминг мониторите на Lenovo од 32:10, Legion Y44-w10, се продава за 799,00 долари на онлајн продавницата на Microsoft.Тоа е попуст од 400 долари од првичната цена.

Овој масивен заоблен монитор има резолуција од 3840х1200, сооднос на аспект од 16: 5 (или 32:10). Има врвна осветленост од 450 cd / m2, сооднос на контраст од 3000: 1 и Samsung VA панел со поддршка за HDR400.

Legion Y44-w10 е во состојба да освежи стапки до 144Hz, користејќи AMD FreeSync. Не е сертифицирано од Nvidia за компатибилност со G-Sync и не успеав да најдам никакви извештаи за луѓе што го испробуваат со неофицијалниот режим G-Sync, така што за жал сте сами ако го купите ова за Nvidia- PC.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.