Новата надградба на Win10 ќе има многу промени

Следната надградба на Windows 10 може дa донесе големи промени

Следното ажурирање на Windows 10 – 20H2, кое ќе стигне до корисниците пред крајот на 2020 година, требаше да биде само основно ажурирање, а се очекуваше истото што се случи во втората половина на 2019 година.

Microsoft исто така неодамна објави верзија за преглед на ажурирањето на Windows 10 (20H2) и може да се види ново Start мени – само една од поголемите промени.

Build 19042.421 на тој начин стигна до бета-тестер, така што некои веќе ја искусија новата live tiles верзија и други нови функции.

Start менито сепак ќе се разликува најмногу по дизајнот, така што корисниците ќе можат да си одбираат своја боја.

Со оваа надградба значи дека Windows 10X нè чека во пролетта 2021 година и дека новите измени се само мал чекор кон нова верзија на оперативниот систем.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.