Двајцата астронаути на Space Ex слетуваат на Земјата

Двајцата астронаути на Space Ex слетуваат на Земјата

SpaceX и НАСА ја направија историјата уште еднаш.По 62 дена во вселената астронаутите Боб Бенкен и Даг Харли слетаа на земјата.Двајцатаастронаути заминаа на Меѓународната вселенска станица (ISS) кон крајот на мај користејќи ја капсулата Dragon Dragon Crew Dragon на приватната компанија Space Ex  на Илон Маск.

сжСо што ја заврши нивната историска двомесечна мисија на Меѓународната вселенска станица до крај.Вселенското летало кое ги носеше двајцата астронаути се падна во Мексиканскиот Залив  во Флорида. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.