Кина прва ја претстави платформата за вештача интелегенција

Кина прва ја претстави платформата за вештача интелегенција

Кина лансираше платформа на вештачка интелигенција (АИ) со заедничка промоција на глобалниот развој на растечката индустрија.Истражувањето и развојот на платформата Dubhe започнаа во октомври 2018 година при што скоро 100 истражувачи беа вклучени во проектот.

Таа има за цел да стане лидер во индустријата со фалсификување екосистем за соработка со вештачка интелигенција и олеснување на напредокот на индустријата.Лабораторијата опфаќа големи области како што се интелигентни транспорти,интелигентни финансии,паметен град, интелигентна здравствена заштита и роботика.

Вештачко интелигенција Dubhe може да ја поттикне примената на технологиите за интелигенција во различни индустрии.Платформата Dubhe беше заедничка развиена во лабораторија Zhejiang Lab во Beijing Oneflow Technology

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *