Кинеските државни медиуми ги критикуваат САД заради грабнување на Tik Tok

Кинеските државни медиуми ги критикуваат САД заради грабнување на Tik Tok

Кинеските државни медиуми ги означија САД  непријателска земја и ја нарекоа „кражба“  заради можната продажба на фирмата за социјални медиуми „ТикТок“ на „ Мајкрософт “.Трамп изјави  ќе треба да бидат се плати на Министерството за финансии на САД за да се овозможи договорот.Некои овој потег  го нарекоа отворен грабеж.

Претседателот Трамп ја претвора некогаш големата Америка во непријателска земја.TikTok е под оган од Вашингтон кој ја обвини кинеската сопственост дека собирала податоци за Американците и ги испраќала до кинеската влада.TikTok постојано го негираше ова. Администрацијата на Трамп прво се закани дека ќе го забрани TikTok.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *