MSI го прикажа мониторот Optix MAG272C

Optix MAG272C монитор кој има 1500R крива со панел 1080p / 165Hz

MSI го објави мониторот Optix MAG272C кој има не само екран од 27 “, панел со седиште во VA, кој нуди резолуција од 1080p, но исто така и повисока стапка на освежување од 165 Hz.

Повисоката стапка на освежување не само што е совршена за игри, туку и за создавање содржина. Една карактеристика во која што ќе уживаат гејмерите е заобленоста на 1500R што MSI ја додаде на екранот, дозволувајќи на целиот екран да остане во вашето видно поле.

МониторотOptix MAG272C е дизајниран со во предвид за гејмерите и креаторите на содржини, бидејќи супер-тесните рамки можат да овозможат многу потопно поставување на мулти-монитор со 180 степени.

За поврзување, овој монитор има една врска DisplayPort, две конекции со HDMI 2.0 и дури и USB Type-C врска што може да ги наполни и пренесува видео-податоците. Овој голем број врски овозможува широко распространета компатибилност за различни уреди.

MSI допрва треба да објави какви било информации за цените или кој било датум на објавување за мониторот Optix MAG272C.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *