Новата карактеристика за пребарување на WhatsApp помага да се проверат пораките испратени од вируси

Новата карактеристика за пребарување на WhatsApp помага да се проверат пораките испратени од вируси

WhatsApp додава нова функција во својата апликација, која ќе им овозможи на корисниците да проверуваат факти.Оваа опција за пребарување е додадена порано денес и ќе се појави во форма на лупа веднаш до ваквите вирусни пораки.Ќе има иконата WhatsApp што го прашува корисникот дали сака да ја пребара пораката.

Оваа икона ќе се појави веднаш до која било порака која е испратена до пет или повеќе луѓе и има за цел да им даде на своите корисници можност веднаш да ја проверат можната теорија на заговор за која е познато дека кружат групни разговори.

За време на ова време на криза ширењето на лажни информации е исто толку опасно бидејќи инфекцијата и измамничките вирусни пораки стануваат се почести.Ова е високо ценета особина и се надевам ќе помага да се спречат барем некои од многуте дезинформативни пораки што се распространети на платформата за социјални медиуми.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *