Технологијата на Apple Face ID ќе биде достапна и за Mac компјутерите

Технологијата на Apple Face ID ќе биде достапна и за Mac компјутерите

Apple стана една од првите компании што на своите корисници им обезбеди интелигентна функционалност за препознавање на лицето.Системот Face ID продолжува да биде една од најдобрите карактеристики на iPhone и iPad а предноста на технологијата е тоа што нуди дополнително ниво на безбедност.

Apple веќе работи на интегрирање на системот за препознавање на лицето на компјутерите со macOS.На овој начин, тие ќе им овозможат на уште повеќе луѓе да го искористат овој биометриски метод на идентификација во нивниот секојдневен живот.Не постои сомнеж дека компјутерите на Apple наскоро ќе можат да ја искористат популарната функционалност на iPhone и iPad.Во моментов MacBook Air и MacBook Pro нудат функционалност на Touch ID која е интегрирана во нивните тастатури.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.