Crypto собра 110 милиони долари од фондовите на универзитетите

Crypto собра 110 милиони долари од фондовите на универзитетите

Electric Capital за вложување со седиште во Сан Франциско соопшти дека ќе искористи 110 милиони американски долари собрани од универзитетските фондови и други непрофитни средства за да инвестира во криптовалути и сродни бизниси. Electric Capital е познат по претходните инвестиции во крипто-проекти како што се Bitwise, Anchorage и Celo.

Фирмата користи софтвер за да утврди кои проекти гледаат интерес од програмерите за да им помогне да ги водат своите инвестиции и да им помогнат на компаниите во кои инвестира во расте.Оригиналниот фонд на компанијата во износ од 35 милиони американски долари беше инвестиран во криптовалути како Bitcoin и Ethereum.Гарг претходно работеше во Гугл и Фејсбук.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *