Windows10 ги предупредува корисниците да не инсталираат CCleaner

Windows10 ги предупредува корисниците да не инсталираат CCleaner

Microsoft Defender ја обележува популарната алатка како потенцијално несакана апликација.

CCleaner , популарна апликација за оптимизација на компјутер е обележана како „потенцијално несакан софтвер“ од Microsoft Defender што е вграден антивирус на Мајкрософт за Виндоус 10.Потенцијално несакан софтвер се нарекува потенцијално несакани апликации и се однесува на апликации со кои антивирус не наоѓа ништо лошо со нив но може да има несакани однесувања од еден или друг вид.

Обично тоа значи да се вршат дополнителни парчиња или скришум инсталирање додатоци како, да речеме, додаток на прелистувачот, кој можеби нема да му нанесе штета на вашиот компјутер,но може да докаже навреда.Овие пакети со апликации вклучуваат прелистувач Google Chrome,Google Toolbar и Avast Free Antivirus.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.