Android 11 бета објавена за серијата Galaxy S20

Бета верзијата на Android 11 објавена за новиот Galaxy S20

Samsung е познат затоа што ги одложува ажурирањата на софтверот за уредот, но уште од лансирањето на уредите Galaxy S8, ние гледаме промена во начинот на кој компанијата се справува со ажурирањата на софтверот.

Поминаа помалку од 24 часа откако компанијата ја објави серијата Galaxy Note 20 која започна со One UI 2.5, а додека компанијата не ни даде многу детали за тоа што носи оваа нова итерација на табелата, тие отидоа напред и отворија бета програма за One UI 3.0 која ќе биде базирана на Android 11.

Во моментот на пишување, корисниците на Galaxy S20 ќе можат да се запишат во бета верзија, но Samsung тврди дека сè уште е пред-бета фаза, при што само програмерите во САД и Јужна Кореја ќе можат да се запишат во неа.

Ова е причината зошто во моментот, пристапот до бета-верзија ќе бара одобрение од Samsung, и затоа редовните корисници на Galaxy S20 нема да можат да инсталираат One UI 3.0 на нивните уреди уште досега.

Што се однесува до карактеристиките, Samsung не откри ништо што ќе се случи со One UI 3.0, но може да очекувате збор веднаш штом ќе бидат објавени информации од девелоперите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *