Instagram со кратка форма на видео функција Reels

Instagram со кратка форма на видео функција Reels

Корисниците ќе можат да ги видат сите свои ротации на Instagram на едно место. Гулаб кој носи капа на готвач  и прави пица Lunchables додека италијанската музика игра во позадина. Креаторот на видеото уметничкиот директор на Сан Франциско, Пабло Рохат потоа ја собира мини пицата и ја јаде.

View this post on Instagram

Italian pigeons are the best

A post shared by Pablo Rochat (@pablo.rochat) on

Необилното видео може да ве потсети на содржината што често се наоѓа на TikTok популарната апликација за кратко видео што неодамна слета во политичка топла вода.Но, не е така. Рохат го создаде видеото преку Instagram Reels, нова карактеристика на услугата за фотографии во сопственост на Facebook, која започна во средата во повеќе од 50 земји, вклучително и САД, Велика Британија и Австралија.

Фокусирањето на кратки видеа е исто така дел од стратегијата на Инстаграм да стане дестинација за забава низ која корисниците би можеле да поминуваат повеќе време на апликацијата. За пристап до Рилс корисниците на Инстаграм ја отвораат фотоапаратот и потоа упатуваат на икона што личи на режисерската табла.

Постојат опции за додавање музика снимање видео со побрза или побавна брзина користење тајмер и додавање позадини.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *