Twitter го поправа својот проблем со безбедноста која влијае на уреди со Android

Twitter го поправа својот проблем со безбедноста која влијае на уреди со Android

Twitter соопшти дека не е свесен дали безбедносното прашање било искористено од напаѓачите. Има утврдено безбедносно прашање што може да им овозможи на хакерите пристап до приватните податоци на Twitter на некои корисници на Android вклучително и пораки. Веб страницата за микроблогирање соопшти дека не е свесна дали безбедносното прашање е експлоатирано од напаѓачите, додавајќи дека ја ажурирала апликацијата за Android на Twitter, така што другите апликации не можат да пристапат до нејзините податоци.Поврзано со основното прашање за безбедност на Android оперативниот систем влијае на верзиите 8 и 9 на ОС. Нашето разбирање е дека 96 проценти од луѓето што користат Твитер за Андроид. Немаме докази дека оваа ранливост била експлоатирана од напаѓачите. Хакерите им пристапија на внатрешните системи на компанијата за социјални медиуми за да копираат  некои од главните гласови на платформата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *