Canon е жртва на голем напад за откуп на софтвер

Canon е жртва на голем напад за откуп на софтвер

Новата жртва на откупнина е друга голема технологија за технологија Канон.Нападот се случи кон крајот на минатиот месец, но само што е откриено. Непознати напаѓачи наводно пробале во внатрешните системи на Канон.

Компанијата тогаш објави дека некои корисници изгубиле одредена количина на податоци но компанијата работи на тоа. Дел од веб-страницата на Canon е исто така недостапна,а се споменува дека хакерите украле внатрешни податоци за кои сега бараат откуп. Во спротивно тие се закануваат дека украдените податоци ќе бидат јавно објавени што може значително да му наштети на Canon.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.