Zoom сега поддржува Dark Mode за Android телефони

Zoom со ново ажурирање за Android

Zoom е алтернативна апликација која продолжува да регистрира прилично солиден број инсталации ширум светот.

Не случајно, ова е еден од насловите што постави голем број на рекорди за популарност во App Store и Google Play од почетокот на годината.

AndroidPolice сега нè информира за најновото ажурирање на Zoom, кое веќе нуди една од најпосакуваните карактеристики од корисниците, имено Dark Mode.

Ве потсетуваме дека Dark Mode е достапна долго време за десктоп-верзијата на апликацијата за видео конференција.

Постои специфична карактеристика, имено недостаток на слајдер со кој да се активира или запре Dark Mode во апликацијата. По ажурирањето на верзијата 5.2.42588.0803, темната тема ќе започне автоматски ако ова е поставка за активен систем.

Zoom за Android исто така ќе го олесни процесот на поканување на други луѓе да се приклучат на друг конференциски повик.

Интеграцијата на Dark Mode најверојатно ќе им се допадне на многу луѓе и може да охрабри повеќе корисници да користат Zoom од уредите со Android.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *