Facebook Gaming објавен за iOS

Facebook Gaming започна на iOS без игри?

Facebook Gaming конечно започна на App Store на Apple без можност за играње игри, нешто што го поддржува на Android.

Апликацијата беше заглавена во неизвесност, бидејќи Apple немаше да го одобри бидејќи се спротивстави на нивната политика што не дозволува Фејсбук гејминг да извршува мини игри во рамките на апликацијата.

Фејсбук мораше да ги оневозможи инстант игрите во апликацијата додека ја одржуваше својата одлика за да им овозможи на корисниците да ги откријат и гледаат гејмерите во апликацијата, слични на Twitch.

За Apple се очекува игрите да бидат објавени како самостојни игри во App Store, без оглед дали се бесплатни или платени. Било која апликација или игра, која се обидува да ја замени функционалноста на App Store за дистрибуирање игри, ја отфрла Apple.

Фејсбук мина многу месеци обидувајќи се да го убеди Apple да дозволи игри за iPhone и iPad без модификации, одејќи дури, да сподели статистика дека 95% од корисниците на Facebook Gaming на Android ја користат апликацијата за гледање на видео потоци. Но, Apple не се согласи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *