Facebook ја отсрани групата QAnon

Facebook ја отсрани групата QAnon

Facebook ја отстрани групата QAnon која броеше 200.000 членови. Содржината на групата ја сочинуваа конспирациони теории за силни власти, членови на мефиуми и останати влијателни личности во “тајна војна” против американскиот претседател Доналд Трамп.

Facebook изјави дека групата била избришана поради кршење на правилата и и политиките на социјалната мрежа. Минатиот месец QAnon беше суспендиран од други социјални мрежи. Twitter суспендираше многу профили поврзани со оваа група, а TikTok избриша повеќе објави со hashtag-от QAnon.

Членовите на групата претежно се сочинуваа од подржувач на Доналд Трамп, иако најголемата група е отстранета сепак сеуште постојат помали групи од слична категорија на Facebook.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *