Huawei Watch GT 2 Pro ќе биде претставен во септември

Huawei работи напорно на две нови понуди

Huawei работи напорно на две нови понуди во сегментот smartwatch.

Според информации за уредите од базата на податоци на Евроазиската економска комисија (ЕЕЗ). Излезе дека компанијата сака да ги добие потребните дозволи и да започне со продажба на Huawei Watch GT 2 Pro, како и на Honor Watch GS Pro.

Ова се совпаѓа со сегашната стратегија на Huawei за презентирање нови понуди од двата бренда кои споделуваат слични технички спецификации.

Сепак, се очекува Huawei Watch GT 2 Pro да биде ажурирана верзија на Watch GT 2, која беше претставена минатата година. Премиерата беше во септември, а новиот модел исто така се очекува да дебитира следниот месец.

Останува само да го дознаеме специфичниот датум кога за прв пат ќе го видиме уредот.

Идните сопственици на Huawei Watch GT 2 Pro ќе можат да ја искористат љубопитната карактеристика, имено поддршката на говорни команди.

Оваа интеграција ќе биде можна благодарение на виртуелниот асистент Huawei Celia, кој користи вештачка интелигенција за да ги разбере и процесира барањата на корисниците.

Услугата ќе се активира со командата „Еј Селија“. До сега, оваа опција беше достапна само за паметните телефони од серијата Huawei P40.

Многу е веројатно дека поддршката за Huawei Celia AI ќе биде достапна и за двата нови уреди на компанијата. Традиционалната конференција на Huawei со развивачите ќе се одржи оваа година помеѓу 10 и 12 септември.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *