Американската Компанија Zoom исчезнува oд Кина

Американската Компанија Zoom исчезнува oд Кина

Зголемените тензии меѓу САД и Кина ги прават бизнисите нестабилни. Многу компании веќе бараат алтернативи. Неодамна американската софтверска компанија за видео конференции преку Интернет, Зум објави дека ќе запре директната продажба во Кина.

Во соопштението се наведува дека Зум  веќе нема директно да продава услуги или да ги надградува услугите на клиенти чија адреса за наплата е во копното на Кина. Сите нејзини деловни активности во копното на Кина ќе треба да поминат преку партнери. Производите на овие партнери се вградени во технологијата на Зум тие ќе обезбедат подобри услуги за локализација.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *