Logitech G923 е новиот гејмерски волан

Новиот гејмерски волан за компјутери и конзоли

Logitech официјално го претстави новиот атрактивен додаток за гејмерите наречен G923.

Всушност, под ова име лежи првиот управувач на компанијата за тркачки игри на компанијата за пет години. Logitech G923 е наследник на G29 и G920, кои уживаа голема популарност ширум светот.

На прв поглед, дизајнот на G923 изгледа идентичен со оној на неговите претходници. Сепак, една од значајните разлики е интеграцијата на иновативниот систем TrueForce.

Главната улога на оваа одлика е да обезбеди дури и пореални повратни информации за корисниците.

Покрај ергономската површина на самиот управувач, обезбедена е интеграција со физиката и аудио на игрите. За таа цел, Logitech G923 користи алгоритми кои земаат податоци од програмскиот код и со тоа создаваат целосно реалистично искуство.

Ова создава автентично чувство за игри што вклучуваат тркачки автомобили на големиот екран, а корисниците дури можат да го почувствуваат зафатот на патот со „TrueForce“ технологија.

Компанијата тврди дека поврзувањето со модулите за игри се случува со обработка на податоците 4.000 пати во секунда.

Првите наслови кои се оптимизирани за Logitech G923 ќе бидат GRID, Assetto Corsa Competizione и Gran Turismo Sport. Во тек е и работа за поддршка на додатокот за iRacing, F1 2020 и Dirt Rally 2.0.

Дополнителните педали што го надополнуваат управувачкиот систем Logitech G923 имаат полиран финиш, како и нова прогресивна пролет, обезбедувајќи поодговорно чувство, реализам и контрола.

Продажбата започнува до крајот на август по цена од 400 евра. Распоредот на копчињата ќе биде идентичен на Sony Playstation и Xbox.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.