PlayStation 5 ќе биде поскап од Xbox Series X

PS5 и Xbox Series X може да бидат релативно блиски

PS5 и Xbox Series X можеби се релативно блиски (тие веројатно ќе бидат објавени во рок од три месеци отсега), но сепак има доста официјални информации што ни недостасуваат, главно, еден од најважните аспекти на секој нов производ: цената.

Инсајдерот Dusk Golem објави некои нови слабости во низата ResetEra со наслов „Реално, како се очекува Microsoft да се натпреварува со следната генерација на Sony?“

Каде што објави дека PS5 најверојатно ќе чини повеќе од Xbox Series X бидејќи Microsoft има поголема можност од Sony да ги апсорбира трошоците за производство додека ја задржува малопродажната цена.

Покрај тоа, Dusk Golem исто така објави информации од неговите извори дека следната генерација на конзолата на Sony се бори повеќе од Xbox Series X со перформанси во мултиплатформски игри.

Се разбира, сите овие информации треба да се сметаат за гласини со сето тоа што повлекува. Како и да е, Dusk Golem се покажа како сигурен откривач и на крајот на краиштата, овие не звучат како чудни побарувања со оглед на она што го знаеме за финансиите на Microsoft.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.