Google Maps се враќа на Apple Watch за да се олесни процесот на навигација

Google Maps се враќа на Apple Watch за да се олесни процесот на навигација

Гугл повторно ги стартува „Гугл мапс“ за „Епл часовник“ што ќе им помогне на корисниците да се движат лесно.Апликацијата се очекува да биде испратена на глобално ниво во наредните недели,според објавата на гигантот за пребарување.Google Maps беше достапна за корисниците на Apple Watch порано но нагло прекинато во 2017 година.Причината за одлуката беше нејасна, а Google не посочи дали и кога ќе ја врати поддршката за Apple Watch. 

Гугл го објави ажурирањето во блог пост ,во кој се наведува дека корисниците на „Епл Вит“ сега ќе можат безбедно и лесно да се движат.Корисниците можат да добијат чекор-по-чекор насоки до дестинациите што претходно ги зачувале, како Дома,работа или други кориснички кратенки.Новата верзија се очекува да се снајде на сопствениците на уредите на глобално ниво во наредните недели. Со оглед на пандемијата на коронавирус Гугл исто така ја искористи функцијата во јуни што ќе ги предупреди корисниците за ограничувањата за патувања поврзани со Covid-19 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.