Најновата апликација на Google, „Google Phone“ сега може да се инсталира од Play Store на речиси секој телефон

Најновата апликација на Google, „Google Phone“ сега може да се инсталира од Play Store на речиси секој телефон

Во април популарната апликација Google Phone ја прошири својата поддршка за уредот во Play Store. Претходно врзани со уредите Pixel и Android One се чини дека Google го отвора за употреба на други уреди и софтвер.

Во тоа времесè уште не работеше за многу телефони вклучувајќи уреди OnePlus и Samsung.Но очигледно тоа е променето и можеме да потврдиме дека сега можете да ја инсталирате најновата апликација на Google Phone Бета од Play Store на секој телефон. Додека апликацијата треба да работи еднаш како стандардна за испраќање повици,не можете да очекувате за брзо да ги добиете сите исти привлечни одлики.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *