WhatsApp Web исти пораки на повеќе уреди

WhatsApp објави ново ажурирање

Платформата моментно брои преку две милијарди корисници, а бројот константно се зголемува.

Поради тоа, редовно пристигаат и нови опции, од кои најголем број се однесуваат на безбедноста на корисниците и спречување на ширењето на лажни вести.

WhatsApp работи на поддршка за повеќе уреди, па така истите уреди ќе можат да се читаат од неколку екрани, а благодарение на синхронизацијата на претходните комуникации.

WhatsApp поддршката за повеќе уреди моментно се нуди преку WhatsApp Web, а опцијата функционира само кога уредот е поврзан на интернет.

Новата поддршка за повеќе уреди не бара телефонот константно да биде поврзан и на корисниците им овозможува симултано да комуницираат од повеќе уреди.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.