95% од кинеските корисници би ја задржале WeChat

Корисниците би ја задржале WeChat на своите iPhone уреди

Многу потрошувачи допрва ќе бидат засегнати од влошените односи меѓу САД и Кина. Манифестациите на овој конфликт ќе бидат поврзани со суспендирање на пристапот до популарни апликации.

Импресивен број на корисници во земјата активно го користат WeChat не само за комуникација, туку и како прелистувач, клиент за е-пошта, за купување преку интернет и за плаќање преку мобилни телефони.

Отстранувањето на апликацијата од App Store ќе предизвика голем број од нив да го преиспитаат изборот за паметен телефон и да се преселат во конкурентни производи за iPhone.

Овие процеси ќе бидат од полза за конкурентите на Apple во земјата, како што се Huawei и Xiaomi, кои ќе продолжат да нудат пристап до WeChat на нивните нови уреди.

Според аналитичарите, можно е продажбата на компанијата на кинескиот пазар да се намали за 25-30% доколку локалните потрошувачи не можат да го користат WeChat.

Она што е уште понепријатно е тоа што според истражувањето спроведено на страницата за микроблогирање Weibo, поставувајќи го прашањето што би сакале WeChat или iPhone, повеќе од 95% избираат WeChat. Досега, повеќе од 1,2 милиони луѓе го дадоа својот одговор.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.