Apple тестира нов дизајн за AirPods

Следната идеја на компанијата е доста интересна

Визијата на AirPods првично предизвика спротивставени коментари, но безжичните слушалки станаа голем хит на пазарот.

Не е случајно што во моментот тие продолжуваат да бидат најпродаваниот производ во оваа категорија. Втората верзија на уредот задржува сличен дизајн и нуди претежно хардверски подобрувања.

Следната идеја на компанијата е доста интересна и веќе стана дел од патентот регистриран во Канцеларијата за патенти и трговски марки на САД (USPTO).

Дизајнерите на Apple експериментираат со нова технологија наречена Контекстуален аудио систем што ќе ги заштити потрошувачите при возење во зафатени урбани средини.

Функцијата ќе им овозможи на сопствениците на AirPods да слушнат бучава од околината, алармирајќи ги за потенцијална опасност.

Овој метод опишува начин за автоматско менување на звукот во слушалките на таков начин што ќе овозможи слушање на автомобил што се приближува и други звуци од околната реалност.

Компанијата во моментов нуди систем Automatic Ear Detection што може да паузира содржина на стриминг кога ќе се отстрани една од слушалките.

Досега, ова е само патент, но дефинитивно е интересно подобрување што може да ги подобри перформансите на третата генерација на AirPods.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *