Facebook започнува со спојување разговори на Instagram и Messenger

Facebook започнува со спојување разговори на Instagram и Messenger

Да потсетиме Фејсбук го купи Инстаграм за една милијарда долари во 2012 година,а WhatsApp го купи во 2014 година за 19 милијарди долари. 

Откако ќе го достигнете ажурирањето редовната икона DM во горниот десен агол на Instagram ќе се заменува со логото на Facebook Messenger.

Алатките на Инстаграм пообоени од порано а со пораките на испраќачот се менуваат помеѓу сината и виолетовата додека се движите.Сепак барем засега сè уште не е можно да се порачуваат корисниците на Фејсбук од Инстаграм.

 Фејсбук ги разјасни своите планови сака да ги обедини платформите за пораки на своите исклучително популарни апликации за да овозможи вкрстена порака меѓу Messenger,Instagram и WhatsApp.

Обновувавајки ја основната инфраструктура така што корисниците кои биле на само една од нејзините апликации можеле да се поврзат со другите користејќи различни апликации на Фејсбук.Со интегрирање на најпопуларните апликации Фејсбук може да може да се натпреварува директно со iMessage на Apple.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *