Еве како ќе изгледа Google Pixel Watch

Google развива свој оперативен систем за паметни часовници

Гугл развива свој оперативен систем за паметни часовници, кој се нарекува Wear OS, но барем засега се воздржува од премиерата на сопствениот хардвер.

Способноста на компанијата да воведе Pixel Watch веќе долго време беше предмет на шпекулации, особено откако Google го купи Fitbit за 2,1 милијарди долари.

Скиците покажуваат атрактивен изглед кој е насочен кон потрошувачите со динамичен животен стил и се разликува од другите конкурентни производи на пазарот.

Класичниот дизајн и дополнителните оптимизации на софтвер на екранот на допир можат да го направат Google Pixel Watch апсолутен хит на пазарот, според креаторот на концептот.

Планираните бои се три со традиционалното забавно име на Google, како што се „Milk White“, „Sweet Papaya“ и „Boba Black“. Самиот концепт обезбедува функционалност „Секогаш вклучен дисплеј“, што прикажува известувања, но придонесува за потрошувачка на енергија.

Дополнителна интеграција со услуги како Google Maps, Google Fit, Uber и други ќе им понуди најдобро на идните сопственици на Google Pixel Watch.

Останува да се види каква ќе биде цената на Google Pixel Watch на европскиот пазар.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *