Facebook почна да спојува разговори од Messenger и Instagram

Facebook е влијателно име во дигиталниот свет во кој живееме

Овие се две од најпопуларните апликации за комуникација во светот, кои ја претставуваат иднината за деловниот модел што следи Facebook.

Желбата на компанијата за понатамошно проширување на својот екосистем е поврзана и со подлабока интеграција, дозволувајќи им на Facebook Messenger и WhatsApp да можат да испраќаат пораки едни на други.

Одлуката за спојување на WhatsApp, Instagram и Messenger е исто така поврзана со технолошки тешкотии, но останува долгорочен приоритет за Марк Закерберг.

Се чини дека компанијата активно работи на овој проект и некои корисници почнаа да гледаат пораки поврзани со интеграцијата на Facebook Messenger и Instagram.

Корисниците ги известуваат дека сега е можно да комуницираат на нов начин на нивната сметка на Инстаграм со поврзување со пријатели кои користат Фејсбук.

Функцијата е активна и за уредите со Android и за iOS. Откако ќе ја изберете опцијата за ажурирање, едноставната икона за инстант пораки во горниот десен агол на Instagram ќе биде заменета со логото на Facebook Messenger.

Разговорите на Инстаграм се исто така достапни во различна тема во боја, со движење што се менува нијанси од сина до виолетова.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *