Нови детали за NVIDIA GeForce RTX 3090

Микрон откри детали за графичката NVIDIA GeForce RTX 3090

Micron е популарен производител на хардвер кој сега откри повеќе детали за интересен производ од сосема друга компанија.

Ова е следната генерација на видео картички NVIDIA, кои се базираат на архитектурата Ampere. Официјалната премиера се очекува на крајот на месецот, но сега разбираме повеќе детали за техничките спецификации на GeForce RTX 3090.

Новата видео картичка ќе се заснова на GDDR6X технологијата и ќе го продолжи долгогодишното партнерство помеѓу NVIDIA и Micron.

Податоците се појавија на официјалната веб-страница на Микрон, од каде разбираме дека NVIDIA GeForce RTX 3090 ќе има 12 GB RAM меморија GDDR6X. Така, можеме да очекуваме брзина на опсег од 912-1008 GBps.

За да ги постигнете овие резултати, NVIDIA GeForce RTX 3090 ќе има брзина од 21 Gbps и вредности на Memory Bus од 384-битни (21 * 384/8). Оваа информација е прва потврда дека новата видео картичка ќе се заснова на GDDR6X RAM технологија.

Техничките спецификации на NVIDIA GeForce RTX 3090 ќе вклучуваат јадра GA102-300 GPU и 5248 CUDA јадра.

Во оваа фаза, ова се сите податоци што ги имаме за новата видео картичка.Компанијата ќе одржи голем настан на 31 август, кога ќе претстави голем број хардверски производи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *